Χριστουγεννιάτικες Δράσεις 2021

στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης

  Το αέναο πνεύμα των Χριστουγέννων δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεάσει όλους μας στο 1ο Γυμνάσιο Νέας ΣμύρνηςΑν και οι δύσκολες υγειονομικές συνθήκες μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα και εμπόδια, καταφέραμε να δημιουργήσουμε κλίμα γεμάτο αγάπη και προσφορά. Ξεπήδησε από όλους μας η απίστευτη δύναμη για δημιουργία και καταφέραμε με τις δράσεις μας να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα για το οποίο είμαστε πολύ, μα πάρα πολύ υπερήφανοι.

Στο σχολείο μας χτύπησε  η καρδιά των Χριστουγέννων και ο κάθε χτύπος ήταν  και μια θετική σκέψη, ήταν  μια νότα ανθρωπιάς κι αγάπης, ήταν  ένα χαμόγελο, μια ευχή, μια όμορφη στιγμή που μπορούσε να ανατρέψει την  δύσκολη καθημερινότητα.

 

Από τις 17 μέχρι  τις 19 Δεκεμβρίου λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία  Χριστουγεννιάτικο παζάρι. Μέσα από την συνεργασία της Διεύθυνσης του σχολείου με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, με τον Σύλλογο Διδασκόντων και με τους μαθητές το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Τα έσοδα από το παζάρι διατέθηκαν για τις ανάγκες του σχολείου και για φιλανθρωπικό σκοπό. Να επισημάνουμε ότι μέρος των ειδών που διατέθηκαν αποτελούσαν  ευγενική προσφορά και δωρεά.

                                                   

Παράλληλα μαθητές και καθηγητές του σχολείου ,για μια ακόμη χρονιά ,υποστήριξαν την ΔΡΑΣΗ  «ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ» και πρόσθεσαν αστεράκια ελπίδας στα Χριστουγεννιάτικα δέντρα που περίτεχνα στολίσθηκαν για να δώσουν  χριστουγεννιάτικη νότα σε κάθε γωνιά  και σε κάθε τάξη  του σχολείου.

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, με μεγάλη αγάπη για προσφορά ,ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διεύθυνσης του σχολείου για συγκέντρωση βρεφικών ειδών για το ΠΡΩΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ (ΠΕΝ) Καλλιθέας. Στις 23/12/2022 οι πρόεδροι των τμημάτων της Α τάξης (Α1 ΚΑΜΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Α2 ΚΟΝΤΟΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΠΑΠΑΝΕΣΤΟΡΟΣ ΣΟΦΙΑ(γραμματέας), Α4 ΡΑΓΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)  παρέδωσαν τα είδη στο χώρο του ιδρύματος και ευχήθηκαν στους υπεύθυνους Καλά Χριστούγεννα και Καλή Δύναμη στο δύσκολο έργο τους.

                                             

Οι μαθητές συνεργαζόμενοι σε ομάδες αλλά  και με τους καθηγητές τους δημιούργησαν κάρτες με συγκινητικές ευχές, αντάλλαξαν δώρα και  είπαν τα κάλαντα σε όλα τα τμήματα του σχολείου, τηρώντας παραδοσιακά το έθιμο!!!


Με την φροντίδα της Διεύθυνσης του σχολείου, αξιοποιήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δωρεές  και προσφέρθηκαν οικογένειες που τις είχαν ανάγκη.

 

Τέλος όλοι μαζί στις 23 Δεκεμβρίου  αποχαιρετήσαμε το 2021 με ένα ξέφρενο πάρτι στην αυλή του σχολείου. Μαθητές, καθηγητές  και γονείς τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα χορέψαμε, τραγουδήσαμε και ευχηθήκαμε  να έχουμε Καλή κι ευλογημένη  Χρονιά με την ελπίδα τα Χριστούγεννα του 2022 να επανέλθουμε στην κανονική μας ζωή που μας λείπει τόσο πολύ!!